Auktion i Grindsted

Auktionsformen er den sædvanlige, når Dansk Grejsamler Klub holder aukti-on søndag 2. september 2018 på Hotel Svanen i Grindsted.

Hvert medlem kan fremlægge indtil 25 lots. Man må gerne tilmelde flere, men kommer der et overvældende antal tilmeldinger, forbeholder auktions-udvalget sig ret til at beskære i listerne. Det vil ske bagfra, hvorfor det altså er en god idé at prioritere sin liste, så de ting, man helst vil af med, står øverst.

Hvert enkelt nummer skal beskrives så præcist, at en køber pr. forhåndsbud ikke føler sig snydt, når han modtager sit køb med posten.

Tilmelding er bindende. Tilstræb at det enkelte lot kan opnå en mindstepris på 200 kroner. Auktionens startbud er 80 kroner.

Tilmelding til auktionen skal ske senest 22. august 2018 på mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Teksten skal sendes som vedhæftet fil, men samtidig med teksten lagt ind i mailens tekstfelt. Husk navn, medlemsnummer, adresse og telefonnummer på selve listen. Lad være med at nummerere de enkelte lots og lad være med at bruge indrykninger, dobbelt linjeafstand, kursiv og andre gimmicks. Disse få regler er de samme som tidligere år. Desværre overholder de fær-reste dem, men listeførerens arbejde vil blive meget lettere, hvis man gør det!

Når man har afleveret listen med sine lots, vil den hurtigt dukke op på hjem-mesiden. Her tildeles hvert enkelt lot et nummer. Når man ser nummeret på sine lots, kan man tage billeder af sine lots og sende dem til webmaster på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Billederne vil komme på hjemmesiden. Det er vigtigt, at hvert enkelt billede får det nummer, det pågældende lot har på hjemmesiden. Skriv kun nummeret, altså ikke ”nr. 14,” men ”14.”

Træffet

Træffet dækker som sædvanlig hele weekenden med grej på bordene lørdag 1. september. Borde (120 cm., 100 kr. stykket) bestilles hos Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Om lørdagen er der grejloppemarked klokken 10-15.

Man kan ankomme fredag. Lørdag er der om aftenen spisning. Til spisningerne fredag aften og lørdag aften skal der forudbestilles på mailadressen ovenfor, hvor man også kan forhøre sig om muligheder-ne for overnatning. Bag mailen står bestyrelsesmedlem Flemming Andersen. Hans andre kontaktoplysninger står på side 2 i Loppefiskeren.

Det kulinariske starter allerede fredag aften klokken 19 med Collectors Dinner i hotellets vinkælder. Menuen er den sorte gryde med lækkert tilbehør samt pandekager med is. Pris 228 kr.

Lørdag kl. 12-14 serveres frokostretter og kl. 19 serveres en tapes buffet og mindst 10 europæiske oste. Pris 298 kr.

Deltagelse i middagene fredag og lørdag forudsætter forhåndstilmelding til Flemming Andersen, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Søndag er der til mulighed for at vælge mellem biksemad og smørrebrød. Her er der som tidligere tilmelding ved auktionsstart.

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Det er også hos Flemming man bestiller bord til grejloppemarkedet lørdag og overnatning på Hotel Svanen.

Søndagens auktion er foromtalt i sidste nummer af Loppefiskeren. Her står blandt andet hvordan man tilmelder grej. Forhåndsbud sendes til kasserer Peter.

Her er programmet for auktionsdagen:

08.15 Fremlæggere skal have afleveret de nummererede lots til personalet

09.00 Start på eftersyn

10.00 Auktionen starter

12.00 Frokost

13.00 Auktionen genoptages

16.00 Auktionen forventes færdig – herefter afregning

Til sidst en bøn fra de jyske arrangører: Der mangler stadig et par hjælpere til søndag. Kontakt Leo Thorup fra bestyrelsen (kontaktoplysninger side 2).

Og til allersidst en lille reminder: Eget mad og drikkevarer må ikke medbrin-ges i hotellets lokaler.

 

 

Fra: M
Sendt: 10. marts 2018 19:36
Til: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Emne: Antik fiskehjul

Hej DGK!

Det er en flot og spændende side i har og jeg er sikker på at det er det helt rette sted at henvende sig!jeg har et hjul som jeg umiddelbart ikke kan blive klogere på da der er ingen mærker på,selvom det er velbygget,Så hvis du kan fortælle mig mere end at det er til flue fiskeri så vil jeg være yderst taknemmelig..Og et til spørgsmål: hvad er en Noris Shakespeare standard 2002 i ubrugt tilstand værd og hvornår stoppede produktionen?bare så jeg kan have en ide om alderen?

På forhånd tak

MVH: M

thumbnail IMG 0081      thumbnail IMG 0082

 

 

Hej M

Tak for mail og fotos.

Dit messinghjul er en forholdsvis billig udgave af forne tiders messinghjul. Som man lidt godt kan fornemme er det stanset ud – og det har været solgt til langt op i 1960’rne. De bærer undertiden navnet EFZETT hvilket er en navn, som tyske DAM brugte op gennem tiden. Men mange andre fabrikanter havde dette hjul på programmet, men hvem der egentlig stod for produktionen – ved vi rent faktisk ikke, men det kendes både fra tyske og engelske fabrikanter/grossister. Det var ganske almindeligt, at fabrikanter af hjul solgte hjul til andre – og enkelte fik så stanset eget navn, som f.eks. DAM i Tyskland – men det er ydert tænkeligt, at der rent praktisk bare var èn farikant af denne model, som finde i flere størrelser.

Firmaet Shakespeare har lavet hjul siden 1896 i Kalamazoo i Michigan USA, hvor den 27 årige William Shakespeare ønskede at forbedre de hjul, han så på markedet. Han fik stor succes - og i 1920 var der 5000 forhandlere af Shakespeare grej alene i USA. Fabrikken har en lang og spændende historie, som vil være omfattende at skrive her - men et par detaljer skal nævnes; firmaet opkøbte en anden stor fabrik i USA - Pflueger midt i 1960'rne, hvor man samtidigt etablerede sig i England under navnet Noris Shakespeare. Firmaet eksisterer i bedste velgående i dag, og er ud over sine hjul kendt for sine gode fiskestænger - hvor deres Ugly Stick får lyset frem i mange lystfiskeres øjne..

Da der ikke umiddelbart ses den store samlerinteresse for Noris Shakespeare’s hjul – selv på trods af deres fine stænger, som jeg selv stadig nyder at fiske med (Ugly Stick) – så ser vi dem sjældent på auktioner eller udbudt til salg. Dette betyder også at jeg rent faktisk ikke har mange oplysninger om produktionen, og derfor ikke kan skyde mig ind på et fornuftigt svar på dit sidste spørgsmål. Men jeg mener at det nævnte hjul faktisk er produceret i Japan, uden at jeg ellers kan bidrage med de store detaljer.

Håber det besvarede lidt – om end ikke alle spørgsmålene.

Med venlig hilsen

Heinz Gerhard

Dansk Grejsamler Klub

DGK’s ordinære generalforsamling 2018

Der indkaldes hermed til DGK’s ordinære generalforsamling i henhold til vedtægterne

Lørdag 10. marts 2018 kl. 16.30

På Storebælt Camping & Feriecenter,

Storebæltsvej 85, 4220 Korsør

  1. Valg af dirigent
  2. Formandens beretning
  3. Forelæggelse af regnskab til godkendelse
  4. Budget for kommende år, samt fastsættelse af kontingent
  5. Indkomne forslag
  6. Valg

På valg til bestyrelsen er:

Carsten Faber, Flemming Andersen og Leo Thorup (alle modtager genvalg).

Bestyrelsessuppleant:

 

På valg til andre poster:

Revisor: Jørn Rusted-Hansen (modtager genvalg).

Revisor-suppleant: Flemming Petersen (modtager genvalg).

Aktivitetsudvalg Vest: Leo Thorup (modtager genvalg).

Aktivitetsudvalg Øst: Preben Mikkelsen (modtager genvalg).

  1. Eventuelt

                     

Forslag som ønskes behandlet på generalforsamlingen skal skriftligt fremsendes til formanden og være denne i hænde senest 2 uger før generalforsamlingen.

På bestyrelsens vegne

Carsten Faber

 

Se referat her