Fra: M
Sendt: 10. marts 2018 19:36
Til: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Emne: Antik fiskehjul

Hej DGK!

Det er en flot og spændende side i har og jeg er sikker på at det er det helt rette sted at henvende sig!jeg har et hjul som jeg umiddelbart ikke kan blive klogere på da der er ingen mærker på,selvom det er velbygget,Så hvis du kan fortælle mig mere end at det er til flue fiskeri så vil jeg være yderst taknemmelig..Og et til spørgsmål: hvad er en Noris Shakespeare standard 2002 i ubrugt tilstand værd og hvornår stoppede produktionen?bare så jeg kan have en ide om alderen?

På forhånd tak

MVH: M

thumbnail IMG 0081      thumbnail IMG 0082

 

 

Hej M

Tak for mail og fotos.

Dit messinghjul er en forholdsvis billig udgave af forne tiders messinghjul. Som man lidt godt kan fornemme er det stanset ud – og det har været solgt til langt op i 1960’rne. De bærer undertiden navnet EFZETT hvilket er en navn, som tyske DAM brugte op gennem tiden. Men mange andre fabrikanter havde dette hjul på programmet, men hvem der egentlig stod for produktionen – ved vi rent faktisk ikke, men det kendes både fra tyske og engelske fabrikanter/grossister. Det var ganske almindeligt, at fabrikanter af hjul solgte hjul til andre – og enkelte fik så stanset eget navn, som f.eks. DAM i Tyskland – men det er ydert tænkeligt, at der rent praktisk bare var èn farikant af denne model, som finde i flere størrelser.

Firmaet Shakespeare har lavet hjul siden 1896 i Kalamazoo i Michigan USA, hvor den 27 årige William Shakespeare ønskede at forbedre de hjul, han så på markedet. Han fik stor succes - og i 1920 var der 5000 forhandlere af Shakespeare grej alene i USA. Fabrikken har en lang og spændende historie, som vil være omfattende at skrive her - men et par detaljer skal nævnes; firmaet opkøbte en anden stor fabrik i USA - Pflueger midt i 1960'rne, hvor man samtidigt etablerede sig i England under navnet Noris Shakespeare. Firmaet eksisterer i bedste velgående i dag, og er ud over sine hjul kendt for sine gode fiskestænger - hvor deres Ugly Stick får lyset frem i mange lystfiskeres øjne..

Da der ikke umiddelbart ses den store samlerinteresse for Noris Shakespeare’s hjul – selv på trods af deres fine stænger, som jeg selv stadig nyder at fiske med (Ugly Stick) – så ser vi dem sjældent på auktioner eller udbudt til salg. Dette betyder også at jeg rent faktisk ikke har mange oplysninger om produktionen, og derfor ikke kan skyde mig ind på et fornuftigt svar på dit sidste spørgsmål. Men jeg mener at det nævnte hjul faktisk er produceret i Japan, uden at jeg ellers kan bidrage med de store detaljer.

Håber det besvarede lidt – om end ikke alle spørgsmålene.

Med venlig hilsen

Heinz Gerhard

Dansk Grejsamler Klub

Træf og auktion i Korsør

Dansk Grejsamler Klubs forårstræf holdes i Korsør i weekenden 10.-11. marts 2018.

Stedet er Storebælt Camping & Feriecenter, Storebæltsvej 85, 4220 Korsør, samme sted som sidste år.

Camping & Feriecentrets telefonnummer er 58 38 38 05. Dets mailadresse er Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og hjemmesiden www.storebaeltferiecenter.dk Klubben har reserveret hytter indtil 15. februar. Når man bestiller, skal man sige, at man er fra Dansk Grejsamler Klub.

 

Lørdag holdes det traditionelle træf/loppemarked. Bordbestilling sker hos kasserer Peter Jacobsen, tlf. 26 57 48 53, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Borde koster 100 kr. stykket. Alle borde er 180 cm, Hvis man selv tager et bord med og kan klemme det ind, er prisen 100 kr. pr. bord. Man kan stille op fra klokken 8. Handelen åbner klokken 10 og lukker klokken 15.

Herefter holdes klubbens generalforsamling kl. 16.30. Se indkaldelsen med dagsorden på modstående side.

Klokken 18 forventes vi at være klar til middagen, som ikke er smørrebrød som tidligere år, men en Carvery-buffet med dampet laks og kalvefilet til 178 kr. Den skal bestilles direkte hos Storebælt Camping & Feriecenter. Frokosten søndag bliver som tidligere år biksemad eller smørrebrød. Det bestilles søndag morgen ved auktionens start.

 

Søndag holdes auktionen med dette program:

Kl. 08.15 Fremlæggere skal have afleveret de nummererede lots til personalet. Under udlægning på bordene må alene personalet opholde sig i auktionslokalet.

Kl. 09.00 Start på eftersyn.

Kl. 10.00 Auktionstart.

Kl. 12.00 Frokost.

Kl. 13.00 Auktion genoptages.

Kl. 16.00 Auktion ventes færdig – herefter afregning.

Der bliver som tidligere år holdt passende pauser undervejs i auktionen.

Forhåndsbud sendes senest 6. marts til Flemming Petersen på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 40 53 61 14.

Auktionsreglerne optrykkes i den endelige version af auktionskataloget på Dansk Grejsamler Klubs hjemmeside. Startbuddet er 80 kroner. Sælger betaler en fast afgift på 20 kroner pr. lot uanset salgsprisen.

DGK’s ordinære generalforsamling 2018

Der indkaldes hermed til DGK’s ordinære generalforsamling i henhold til vedtægterne

Lørdag 10. marts 2018 kl. 16.30

På Storebælt Camping & Feriecenter,

Storebæltsvej 85, 4220 Korsør

  1. Valg af dirigent
  2. Formandens beretning
  3. Forelæggelse af regnskab til godkendelse
  4. Budget for kommende år, samt fastsættelse af kontingent
  5. Indkomne forslag
  6. Valg

På valg til bestyrelsen er:

Carsten Faber, Flemming Andersen og Leo Thorup (alle modtager genvalg).

Bestyrelsessuppleant:

 

På valg til andre poster:

Revisor: Jørn Rusted-Hansen (modtager genvalg).

Revisor-suppleant: Flemming Petersen (modtager genvalg).

Aktivitetsudvalg Vest: Leo Thorup (modtager genvalg).

Aktivitetsudvalg Øst: Preben Mikkelsen (modtager genvalg).

  1. Eventuelt

                     

Forslag som ønskes behandlet på generalforsamlingen skal skriftligt fremsendes til formanden og være denne i hænde senest 2 uger før generalforsamlingen.

På bestyrelsens vegne

Carsten Faber

 

Se referat her

Loppemarked i Bellahøjhallen 21. april 2018.

Sidste år havde vi knap 500 besøgende, hvilket er virkeligt flot, men vi satser på at komme over de 500 næste år. Det kan vi alle hjælpe til med. Tænk hvis alle medlemmer, med det netværk man har, kunne lokke bare nogle få ekstra med, ville det rykke gevaldigt. Selvfølgelig kan det være svært at få folk til at krydse landet, for et arrangement, der kun strækker sig over en dag. Men,,, alle stadeholdere vil yde hjælp til selvhjælp, om man forsøgte at lokke så mange lystfiskerkammerater, fiskeklubmedlemmer, arbejdskammerater der fisker etc med til loppemarkedet. Jo flere besøgende, jo flere potentionelle købere. Med ca 40-50 stadeholdere, vil bare 3-4 ekstra besøgende per mand, ligeledes rykke mærkbart ved besøgsantallet.

Et gratis bord pr. medlem!

Ja den er god nok. Som i år får alle medlemmer kvit og frit få det første bord gratis. Vores håb var i år at det betød flere bookede borde, og i den ånd fortsætter vi med ideen.

Da tiltaget er for at få så mange med som muligt, kan man naturligvis ikke overdrage sit gratis bord til et andet medlem. Man kan selvfølgelig stadig booke så mange borde som man lyster, og stadig til den samme pris som sidste år. Eneste forskel er, at det første bord er gratis.

Da vi ligesom alle de andre år, ønsker så mange stadeholderer som muligt, er ikke medlemmer naturligvis lige så velkomne som medlemmer. Eneste forskel er bare at ikke medlemmer skal betale for bord nummer et. Skulle man få lyst til at være medlem i DGK, kan man naturligvis melde  sig ind, samtidigt med at man booker bord/borde. Så får man selvfølgelig det første bord gratis. Medlemskab koster kun 250 kroner for et helt år.

Bordene er alle 1,80 meter og koster den fyrstelige sum af 200 kroner pr. stk. , og book som sagt bare løs, vi løber ikke tør!

Så vil man have en stand på loppemarkedet, så kontakt vores kasserer Peter Jacobsen på 26 57 48 53 eller på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , så kan du/i booke et bord eller flere.

Husk lige ved bookning at giv besked om du/i ønsker en eller to stole, at hvile ud på under travlheden.

Entreen kommer til at koste 25 kroner for voksne, hvorimod vores unge besøgende på 17 år og derunder kommer gratis ind. Medlemmer får vanen tro, en gratis entrebillet. Denne bliver vedlagt i aprilnummeret af Loppefiskeren.

Stedet er Bellahøjhallen (indgangen til det gamle Bellahøjbad), Bellahøjvej 1, 2700 Brønshøj. Der er gratis parkering langs Bellahøjvej, og ligeledes gratis parkering på den store parkeringsplads lige ved siden af, og bagved, hallerne. Selve loppemarkedet vil være åbent for besøgende fra kl. 10.00 – 16.00.

Udstillere vil få adgang allerede fra kl. 8.00. der vil være mulighed for at læsse grejet af  under 5 meter fra dørene til hallen, så det kun skal bæres ganske kort.

Et lille opråb! Hjælp vores skønne klub, med at gøre opmærksom på loppemarkedet , og spred gerne budskabet. Vi får trykt plakater, så kender du et sted der kan hænge en sådan, og reklamerer for arrangementet, så mail eller ring til undertegnede, og jeg vil sende en plakat eller flere. Det kunne være en fiskeklub, et bibliotek eller lignende. Ellers spred budskabet fra mund til mund, på Facebook og hvor i ellers kan komme i tanke om.

 Der vil være mulighed for at købe sodavand, vand, kaffe, te, kage, snacks og sandwich på stedet. Men man er også velkommen, til at medbringe egen forplejning.

Vi har allerede i skrivende stund fået tilsavn fra flere medlemmer, der vil give en hånd under træffet. Vi kan dog sagtens bruge et par stykker mere, til at sidde en time eller to ved døren. Så giv mig lige besked, hvis du har tid og lyst, til at give et nap med.

Ønskes der mere information, så kontakt gerne undertegnede på 20 43 91 43 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mvh. og vel mødt

Carsten Faber