Grindsted 7 og 8. september.

Så skal vi igen til et af årets højdepunkter. En hel weekend i fiskegrejets tegn.

Vi har i dette to dages arrangement, loppemarked om lørdagen og auktion om søndagen.

Loppemarkedet er åbent for alle, og der garanteres masser af borde spækket med grej i alle afskygninger, og i alle prisklasser. Her er masser af grej for samleren, men mindst lige så meget brugsgrej. Snyd ikke dig selv for et besøg, entreen er gratis, og vi holder åbent fra 10:00 til 15:00.

Arrangementet foregår på Hotel Svanen. Hedemarken 22. 7200 Grindsted.

Søndag står den på auktion.

Denne er kun for medlemmer, men ønsker man at byde på div effekter, kan man meldes ind om morgenen før auktionsstart. Auktionen starter kl. 10:00. Der er gennemsyn fra kl. 9:00.

Praktisk info ang lots:

Hvert enkelt nummer skal beskrives så præcist, at en køber pr. forhåndsbud ikke føler sig snydt, når han modtager sit køb med posten.  
Tilmelding er bindende. Tilstræb at det enkelte lot kan opnå en mindstepris på 200 kroner. Auktionens startbud er 80 kroner.
Det koster 20 kroner pr.tilmeldt lot. Der er ingen mindstepriser, men fremlægger kan selv byde med, hvis man vil sikre sig en minimumspris.

 Tilmelding til auktionen skal ske senest 24. august 2019 på mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Teksten skal sendes som vedhæftet fil, men samtidig med teksten lagt ind i mailens tekstfelt. Husk navn, medlemsnummer, adresse og telefonnummer på selve listen. Lad være med at nummerere de enkelte lots og lad være med at bruge indrykninger, dobbelt linjeafstand, kursiv og andre gimmicks. Disse få regler er de samme som tidligere år. Desværre overholder de færreste dem, men listeførerens arbejde vil blive meget lettere, hvis man gør det!

Når man har afleveret listen med sine lots, vil den komme på hjemmesiden. Her tildeles hvert enkelt lot et nummer. Når man ser nummeret på sine lots, kan man tage billeder af sine lots og sende dem til webmaster på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..Billederne vil komme på hjemmesiden. Det er vigtigt, at hvert enkelt billede får det nummer, det pågældende lot har på hjemmesiden. Skriv kun nummeret, altså ikke ”nr. 14,” men ”14.”

Er der behov for yderligere info, så mail til formanden Carsten Faber på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bilag 16

Hej T

Tak for din mail – og fotos – og lidt kan jeg da bidrage med;

Den stang, du kalder en fluestang (den 2 delte), er rent faktisk også en spindestang (se bl.a. på det store øje på bundstykket). Da der ikke står noget på stangen, kan fabrikatet være utallige ting? Den er kortere i spidsen end bundstykket, hvilket ikke sjældent er en indikation på, at stangen er afkortet (måske har toppen været brækket?). En sådan stang har ingen reel værdi – uden fabrikat og en evt. brugsværdi er heller ikke eksisterende. Skal den gøre lidt gavn, kunne det være i et lystfisker klubhus eller lign. på væggen med et gammelt hjul?

Den 3 delte stang er en 9 fods ’The Pimpernel Rod’ bygget på Fiskestangsfabrikken NORDEN i Viby Jylland, og den er nok fra engang i 1950’rne, hvis du kan finde et nr. på den – kan nogle af cifrene betyde årstallet. Også her må jeg skuffe dig, dels pga den ser godt brugt ud, den er ikke anvendelig til praktisk fiskeri, med mindre man syntes, det er sjovt at prøve (den ka’ sikkert godt), og dels er der så mange fine Norden-stænger derude, at de dækker samlermarkedet, som også er ret begrænset for disse ting.

Rig bliver du således ikke – men måske er der et familie-medlem – måske en knægt i familien, der syntes, det kunne være sjovt at have dem hængende. Så med mindre stængerne har effektionsværdi (morfars gl. stang?), er den sidstnævnte stang måske en 100 kr. seddel eller to værd på en god dag på et loppemarked.

Generelt har folk en fornemmelse af, at splitcane-stænger (som dine) er frygtelig mange penge værd – det er de desværre meget sjældent.

Med venlig hilsen

Heinz Gerhard

Dansk Grejsamler Klub  

Fra: T
Sendt: 6. februar 2019 14:00
Til: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Emne: Fiskestænger

Hej

Jeg har set jeres hjemmeside og vil i den forbindelse høre om i kan hjælpe mig med nøgle spørgsmål om 2 fiskestænger.

Den ene er en fluestang og den er 6 kantet og 2.75m lang i 2 dele, den anden er en almindelig fiskestang, også 6 kantet og 2.83m lang og i 3 dele. Fluestangen er mærket.

The pimpernel rod, som det også fremgår af det vedhæftede foto.

Mit spørgsmål er nu, hvad er sådan nogle værd?

Jeg håber at I kan hjælpe mig.

Venlig hilsen

T

  P 20190206 134659

 

Vedtægter revideret 2017