ALLCOCK’S AQUATIC SPIDER

Firmaet blev engang anset for at være verdens største producent af fiskegrej, S. Allcock i Redditch, der blev etableret i 1803, har sendt utallige spændende ting på markedet gennem sine mere end 200 års virke.

For mere end 100 år siden lancerede Allcock deres Aquatic Spider – en speciel flue, der hurtigt vandt anerkendelse som værende uhyre velfangende, og virkede når andet fejlede.

Kræet er bundet meget livagtigt – med følehorn og 8 ben som det hør og bør sig for edderkopper (modsat insekters 6) Monteret på pap med instruktion for brug på bagsiden, og hele herligheden lagt i en fin lille metalæske med etiket på forsiden.

Bladet The Fishing Gazette bragte i 1911 en helsides annonce for Allcock’s Aquatic Spider – og 1953 var de stadig i kataloget til £0 3/9


Ikke overraskende er disse specielle ’fluer’ blevet samlerobjekter, og et pænt eksemplar kan i dag hurtigt koste 6 – 800 kr. Men de pynter i vitrinen sammen med de andre små finurligheder, som vi går og samler og som ofte hver især kan fortælle en historie.

Heinz Gerhard