Hej Heinz.

Utrolig flot hjemmeside!   Jeg har 2 Shakespeare standard hjul liggende efter min onkel. Et stort og et lille. Det store hedder Shakespeare standard 2016 GF. Og det lille hedder Noris Shakespeare Standard 2002 GD. Jeg har hørt, der skulle findes et skema hvor de 2 sidste bogstaver skulle kunne angive alder på hjulet, er det rigtig? Eller kan du måske give mig en historie om hjulene og årstal? Jeg kunne forestille mig, at det er 2 meget almindelige hjul, som ikke har en stor værdi, men det ville alligevel være spændene at høre, hvad de er værd, hvis du har en ide om det?

På forhånd tak!

Mvh.

K.    

Hej K.

Firmaet Shakespeare har lavet hjul siden 1896 i Kalamazoo i Michigan USA, hvor den 27 årige William Shakespeare ønskede at forbedre de hjul, han så på markedet. Han fik stor succes - og i 1920 var der 5000 forhandlere af Shakespeare grej alene i USA. 
Fabrikken har en lang og spændende historie, som vil være omfattende at skrive her - men et par detaljer skal nævnes; firmaet opkøbte en anden stor fabrik i USA - Pflueger midt i 1960'rne, hvor man samtidigt etablerede sig i England under navnet Noris Shakespeare. Firmaet eksisterer i bedste velgående i dag, og er ud over sine hjul kendt for sine gode fiskestænger - hvor deres Ugly Stick får lyset frem i mange lystfiskeres øjne..
Men tilbage til dine hjul og spørgsmål:   

Shakespeare’s hjul daterings tavle
1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
K J H G F E D C B A
V U T S R Q P N M L

Fra 1927 og 50 år frem havde alle hjul fra Shakespeare en 2-bogstavers daterings kode. Hovedformålet med kodningen var, at alle ændringer på modellerne kunne aflæses umiddelbart. Disse koder er ikke en del af modelbetegnelsen og vil ikke kunne ses i katalogerne op gennem årene.

MVH. Heinz