Hej C

Du er en mand af få (ingen) ord - men det ligeså korte svar er: Det er et stykke af en Splitcane-stang (længde, antal dele og anden info fremgår ikke af dit billede ?) KEFluer er et gammelt Vejlefirma der har forsynet fluefiskerne med fluer og bindematerialer i snart 50 år - de har sikkert fået en fabrikant til at lave en serie med deres navn på - men sålænge jeg ikke har yderligere info fra dig - er det svært at komme det meget nærmere.

mvh Heinz Gerhard

Dansk Grejsamler Klub

 

Hej Heinz

Beklager den manglende tekst sidst.

Det er en stang jeg har købt ved en kollega, som har været hendes afdøde mands, bosiddende i Vejle området.

Jeg er rimelig godt med på KE fluer, men viste ikke at de også havde lavet stænger.

Da jeg er bosiddende i Fredericia området og har kontakt til mange fiskere i området har jeg forespurgt flere. De er alle uforstående omkring denne stang, da de heller ikke har kendskab til en stang produktion fra KE fluer.

Så ja, det er som du skriver, nok en serie de har fået lavet med deres navn på.

Jeg har andre danske Splitcane stænger, men kan ikke genkende denne stangserie.

På forhånd tak.

C

Hej Christian

Tak for yderligere info – det hjalp !

Jamen det er en ganske nydelig stang – men måske af de lidt tunge - 10 fod klasse 9 og den kunne trænge en kærlig hånd med lidt lak både på stang og beviklinger. Men måske er- og forbliver den en vægstang ?

KE Fluer i Vejle havde mange engelske kontakter – og stangen, som er fra 1970’ene er fabrikeret i Redditch i England – på fabrikken som bl.a. producerede Falcon-stængerne – der også blev solgt herhjemme – bl.a. lagde Svend Saabye navn til en af deres stænger, som regnes for ganske udemærkede.

KE Fluer blev startet af Gunnar Lawcock – og sønnen Johnny Lawcock kom ind i firmaet som sælger i starten af 1980’rne. Han oplyser at stængerne allerede da var på lageret og stadig solgte – men at de således måtte stamme fra 1970’rne. KE Fluer ophørte for ca 20 år siden – og er derfor også en del af historien.

Med venlig hilsen

Heinz Gerhard

Dansk Grejsamler Klub