Hey Heinz!

Jeg har været så heldig, at finde et rigtig flot eksemplar af det flotte Abu 444 fiskehjul. Den er i ret flot stand. Hvad kan den være værd?
MVH. H.B.
 

 

 

Hej H.B.

ABU-444 var det første rigtige ABU fastspolehjul, de tidligere af slagsen var ikke lavet af ABU selv, men produceret bl.a. i Italien og i Schweiz. ABU-444’eren blev et meget vellykket hjul, som bl.a. introducerede bremsereguleringen under hjulet – og ikke oven på spolen, som var upraktisk at regulere, når man havde en fisk på.

Hjulet blev introduceret i 1955 – og efter et ’facelift’ i 1959 – fortsatte det helt frem til 1979, hvor det efterhånden blev udkonkurreret af ABU’s egne Cardinal-hjul, som fremkom midt i 1970’rne.

Første model 444 var blå/grøn hammerlak – og efter 1959 blev hjulhuset sort og spolehuset beigefarvet. Midt i 1960’rne blev hjulet til 444A – og fik grøn hjulhus, og en mere glat beigefarvet lakering på spolehuset.

 

Foto: FBP.

Alt i alt var ABU-444 en stor succes, og der fiskes faktisk stadig med hjulet, som var af høj kvalitet. Grundet de mange år i produktion, findes der også rigtigt mange af dem derude – og med kvaliteten in mente – varer det tilsvarende længe inden de bliver sjældne.

Dog ser vi svagt stigende priser på ABU 444 hjulene, men meget mere end nogle få hundrede kroner kan man ikke regne med at få for selv et rigtigt pænt eksemplar. Dog vil en original æske, en brochure m.v. trække prisen op – især hvis dette er i kombination med et flot hjul.

MVH. Heinz