Hej Heinz.

Jeg har i nogle år haft denne stang, og kunne godt tænke mig at vide lidt om den.

Kan du fortælle om årgang og produktionsland og sidst, men ikke mindst, om den er noget værd, eller den skal op og hænge i stuen ... jeg er single :) . Der er et slidt ovalt klistermærke, hvor de sidste 4 bogstaver er : ARTA .

 

På forhånd tak og med ønsket om god fangst!
Mvh. C.

 PS:  stangen er cirka 455 cm lang.

Hej C.

Så afgjort en vægstang, da den aldrig vil kunne sende dig på 3 ugers ungkarleferie til hverken Barbados eller bare Ærø, måske en kystbanebillet til hovedstaden – om den rækker til en returbillet, tør jeg ikke gætte på.

Nå, din stang kender jeg ikke – men det er en af mange, som næsten hver eller hver anden isenkræmmer med respekt for sig selv havde til salg, også da jeg var knægt. Mange lavede dem selv – købte en bambus-stang, satte ferruler, øjer og en hjulholder på – og vupti så sku’ man på fisketur. Jeg kunne formode, at da der er navn på din – kunne det enten være en danske grossist – eller en f.eks. tysk fremstillet relativt billig stang.

Da jeg var dreng blev mange af disse brugt på Langelinie i København – når makrellerne stod havnen ind – se det var tider!

Men dekorativ er den – og f.eks. et aluminiums centerpinhjul – måske et dansk CAMO eller BOCA ville passe på den – og så et flåd og en ormekrog – så er der dømt fiskehygge i det lille hjem.

MVH. Heinz

Ps: Jeg sender lige mailen til et par kloge hoveder – som måske kan komme med et kvalificeret gæt på navnet – jeg er i hvert fald blank!