Hej Heinz

   

Jeg skriver til dig, da jeg  jo ved, at du er stor kender af spiltcanestænger.

   
En af mine tidligere  kollegaer har arvet en 1 hånds Pezon et Michel og har spurgt mig til råds,   hvad sådan en stang vil kunne indbringe...?? Da det er helt udenfor mit     ?område? ? Ja så må jeg jo spørge mig til råds, der hvor ekspertisen er.    

Jeg har utrolig svært ved at  tyde den ?gotiske? skrift på stangen - Men nedenfor er der måske noget tekst, som kan bruges..?? Jeg kan også tage nogle billeder og sende til dig, da du jo helt sikker så kan tyde det væsentligt bedre end mig.!

   

Ritz ? Super ? Garabolic

   

2,49 meter #6/7

   

Der er skrevet på alle sekskanter hele vejen rundt om stangen.

Nede ved fluehvilet er der skrevet 382

Stangen, som har 2 toppe, er i pose og rør.

Håber, at du kan og vil mig lidt på vej til at hjælpe en rigtig god gammel kollega.

   

På forhånd tusinde tak.

   

Med venlig hilsen

   

J

   
   

 

Hej J

Pezon & Michel var gennem ganske mange år indbegrebet af kvalitetsstænger af splitcane i Europa. Der var reelt ikke andre end Hardy og de få andre engelske der stadig lavede splitcane i den øvre ende.

P&M blev yderligere styrket ved at Charles Ritz - den kendte forfatter, fluefisker og hotelmand med Ritz hotellerne - blev chefudvikler (dvs han testede og udvalgte modeller) hos firmaet, som meget naturligt opkaldte en række stænger efter ham (og iøvrigt en del andre kendte bl.a. konkurrancekastere m.v.)

En speciel succesfuld serie var P&M's 'PPP-serie' (Puissance Pendulaire Progressive) populært kaldet 3-P serien - en fin række parabolske stænger, der høstede stor anerkendelse rundt verden. En anden fin, men knap så dyr serie var Super Parabolic-serien, hvor RITZ var en af disse - som du tilsyneladende er kommer i nærheden af. En herlig 8,2 fods stang det sagtens går at fiske med idag (jeg har en anden P&M der er ude med mellemrum)

Ritz er lavet i den nævnte 2/2 udførsel (2 delt m/2 toppe) i tidsrummet 1953 til 1967, men den kan reelt godt være købt noget senere, da lager i forretningerne ikke udgår fra den ene dag til den anden. Vi kan ikke se ud fra serial nr. præcis hvornår den er fra.

Som udgangspunkt er splitcane ikke så vildt dyrt som man ofte hører - fantasipriser i titusindvis af kroner er fantasi. De mest eftertragtede f.eks. af Hardy's splitcane opnår priser på 2500 - 3500 kr. hvis de er 100% iorden og fremtræder 100% lige, uden skader (lak, spidser, håndtag) i orig, pose, rør m.v. Andre af Hardy's stænger sælges i fin stand til 1200-1500 kr.

En P&M er såmænd ikke dårligere end Hardy - men snobeffekten spiller ind, hvorfor vi med en stang i god kvalitet kan gætte på et par tusinde +/-. Men begynder der at være 'ting' f.eks. dårlig lak, dårlige vedligeholdte beviklinger (misfarvning under tråden), manglende øjer, skæve spidser m.m. - så rasler prisen. Toppris får man ved en stang der har en høj brugsværdi (den er god at fiske med) og er kvalitetsmæssigt interessant for samlere (høj samlerværdi).

Hvis I gerne vil have et par trænede øjne til at kigge - kan jeg anbefale en vidende samlerkollega i nærheden af dig, som på 5 min. kan sætte den i rette 'bås'

Med venlig hilsen

Heinz