Hej Heinz

jeg har denne splitcane stang hængende på vægen, hvad line klasse er den bygget til, det kunne være sjovt at prøve den :-)

Mvh

P

 

Hej P
Tak for din mail.
Der er jo ikke ligefrem fordi du giver mig mange oplysninger at arbejde med - ud over navnet Arjon og et delvist modelnavn 'Silver...' - så jeg er lidt ude i gætterier, som jeg dog tror er på rette vej.
Jeg gætter på:
at din stang er en fluestang, da du spørger om line-klasse at den er 3-delt at den er 9' (ca 275 cm) at modellen er 'Silver Bow'
Bygget af ARJON i Malung (senere Stockholm) i Sverige, som var stor konkurrent til ABU i 1950 - 60'rne - man udgav kataloger som ABU's Napp & Nytt - i årene 1952 til engang midt i 1970'rne - hvor firmaet lukkede - og man mener produktionsapparatet blev opkøbt af ABU.
Hvis mine gæt er rigtige - er din stang en AFTM 7 stang, så prøv du at sætte sådan en line på - og du vil opdage, at den slet ikke er så tosset - selvom du nok vil opfatte den som noget 'næsetung' i forhold til nutidens stænger - splitcane inclusive. Stange kan altså fint fiske - og du kunne da være fornøjeligt om du kunne nappe en fisk på klenodiet.
Værdien på din stang er ikke høj - men er den uden skader, reparationer og har du den originale pose - vil jeg gætte på 3 - 500 på en auktion hvor også svenske samlere har adgang. Så hvis stangen har en affektionsværdi (fars - eller morfars stang?) skal den efter endt fiskeri op på væggen igen.Med venlig hilsen

Heinz Gerhard

Danske Grejsamler Klub