Hej Heinz,

Jeg har fundet et "blink" med en inskription i en kasse med grej. Jeg har klippet de 2 store treårige af, da de var meget rustne. Kan du sige noget om dette, evt. tyde inskriptionen?

Mvh Uffe P

 

 

Hej Uffe

Tak for din mail.

Dit blink er som model et såkaldt 'Heintz-Blink' - navnet stammende fra en kendt tysk lystfisker og forfatter af bøger om emnet. Blinket er dog mærket 'H. Andersen' og er fremstillet af Gerhard Harald Valdemar Andersen, København - som dels mærkede sine forskellige agn med H. Andersen og senere med GHV. Han var en fingersnild maskinmester, der sejlede i mange år, og når han var hjemme lavede han forskellige agn til sig selv og vennerne. Senere greb tingene om sig, og han dannede og snere solgte firmaet der producerede blink i mange forskellige modeller.

Som Du kan se er navnet på blinket taget fra hans rigtige underskrift:

 

 

Allerede i slutningen af 1920'rne fik han patenteret et af sine blink internationalt, da Hardy i England ville købe og sælge en af hans modeller, men desværre fik en konkurrerende firma (Alcock) et lign. blink på programmet, og så blev den aftale ikke til noget.

Dit blink er ikke sjældent og uden kroge bliver det endnu sværere - men sjovt er det, og med måske 80-85 år på bagen kan det have mange store gedder m.m. på samvittigheden.

Med venlig hilsen

Heinz Gerhard

Dansk Grejsamler Klub

 

Hej Heintz,
 
Tak for et hurtigt og fantastisk kompetent svar.
Jeg er opmærksom på, at blinket, uden kroge m.v, ikke udgør nogen stor økonomisk værdi, men med din historie udgør den en værdi for mig, og jeg vil nok bruge den som pynt eller som vedhæng til en Line-klipper eller lignende?.
Jeg har i øvrigt i kassen fundet et lignende, lidt mindre blink, intakt med 2 kroge og hægte, dette blink er mærket "Heintz' som jeg nu pudser op. 
 
Mvh
Uffe