Hej T

Tak for din mail – og fotos – og lidt kan jeg da bidrage med;

Den stang, du kalder en fluestang (den 2 delte), er rent faktisk også en spindestang (se bl.a. på det store øje på bundstykket). Da der ikke står noget på stangen, kan fabrikatet være utallige ting? Den er kortere i spidsen end bundstykket, hvilket ikke sjældent er en indikation på, at stangen er afkortet (måske har toppen været brækket?). En sådan stang har ingen reel værdi – uden fabrikat og en evt. brugsværdi er heller ikke eksisterende. Skal den gøre lidt gavn, kunne det være i et lystfisker klubhus eller lign. på væggen med et gammelt hjul?

Den 3 delte stang er en 9 fods ’The Pimpernel Rod’ bygget på Fiskestangsfabrikken NORDEN i Viby Jylland, og den er nok fra engang i 1950’rne, hvis du kan finde et nr. på den – kan nogle af cifrene betyde årstallet. Også her må jeg skuffe dig, dels pga den ser godt brugt ud, den er ikke anvendelig til praktisk fiskeri, med mindre man syntes, det er sjovt at prøve (den ka’ sikkert godt), og dels er der så mange fine Norden-stænger derude, at de dækker samlermarkedet, som også er ret begrænset for disse ting.

Rig bliver du således ikke – men måske er der et familie-medlem – måske en knægt i familien, der syntes, det kunne være sjovt at have dem hængende. Så med mindre stængerne har effektionsværdi (morfars gl. stang?), er den sidstnævnte stang måske en 100 kr. seddel eller to værd på en god dag på et loppemarked.

Generelt har folk en fornemmelse af, at splitcane-stænger (som dine) er frygtelig mange penge værd – det er de desværre meget sjældent.

Med venlig hilsen

Heinz Gerhard

Dansk Grejsamler Klub  

Fra: T
Sendt: 6. februar 2019 14:00
Til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Emne: Fiskestænger

Hej

Jeg har set jeres hjemmeside og vil i den forbindelse høre om i kan hjælpe mig med nøgle spørgsmål om 2 fiskestænger.

Den ene er en fluestang og den er 6 kantet og 2.75m lang i 2 dele, den anden er en almindelig fiskestang, også 6 kantet og 2.83m lang og i 3 dele. Fluestangen er mærket.

The pimpernel rod, som det også fremgår af det vedhæftede foto.

Mit spørgsmål er nu, hvad er sådan nogle værd?

Jeg håber at I kan hjælpe mig.

Venlig hilsen

T

  P 20190206 134659